Minicupcakes
Idag har jag bakat minicupcakes av två olika slag. Det funkar även att göra dom som normalstora men då blir det knappt hälften så många. Jag gjorde citron- och hallonmuffins med fluffig philadephiafrosting samt muffins med riven choklad och dumefluff.
Muffins
1 dl socker
1 ägg
1/2 dl mjölk
50 gram smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
+ smaksättning, tex 2 tsk citronsaft, 1/2 dl bär eller riven choklad
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölken och smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
Tillsätt eventuell smaksättning (idag delade jag smeten på 2 och smaksatte ena delen med 1 tsk citronsaft och 1/4 dl frysta hallon, andra delen smaksattes med lite riven choklad). Fyll formar till knappt 2/3 och grädda på 175 grader mitt i ugnen 10-15 minuter.
Dumlefluff (till 20 minicupcakes)
150 gram Dumle
2,5 dl grädde
Värm grädden i en kastrull men låt den inte koka. Häll över dumle och rör till den har smält. Låt svalna i kylskåp ca 6 timmar minst. Vispa upp till ett fint fluff. Spritsa på cupcaken.
Fluffig philadelphiafrosting (till 20 minicupcakes)
3,5 dl grädde
1 knivsudd bakpulver
2,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
250 gram philadephiaost
Visa grädde och bakpulver hårt. Rör ihop florsocker, vaniljsocker och philadelphiaost i en skål. Rör ner oströran i grädden. Spritsa på cupcaken (Blir den lös kan den ställas i kulen en liten stund).