Snabb chorizogryta med kidneybönor

Snabb chorizogryta med kidneybönor

april 9, 2022 0 av momentsbymary

Hittills har april bjudit på typiskt aprilväder. Förra helgen sken solen och vi fick dra av oss jackorna under lek i trädgården. Den här helgen yr snön och efter några timmar utomhus med snöskottande passade det perfekt att göra en värmande och mättande korvgryta. Det är så tacksamt med mat som är både snabblagad och god. Just den här grytan lagade jag på chorizo men det går såklart att göra den med annan korv också.

Chorizogryta – recept
300 gram chorizo
1 klyfta vitlök
1,5 dl ajvar (mild eller stark efter smak)
2 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
0,5 dl grädde
250 gram bönor
0,5 dl gräslök
0,5 dl persilja


Skär korven i ca 5 mm breda slantar. Stek på den snabbt till den fått fin färg, pressa i vitlöksklyftan och tillsätt ajvar. Stek på en stund så ajvaren blir ordentligt varm men inte bränner fast. Tillsätt vatten och buljongtärningen och låt koka ett par minuter. Tillsätt grädde och koka någon minut. Skölj bönorna och rör ner dem i grytan. Stäng av värmen och tillsätt gräslök och persilja.

Grytan serveras med ris. Toppa gärna med nötter och skivad banan.