Körsbärsmuffins eller körsbärscupcakes med citronfrosting

juli 17, 2014 0 av momentsbymary

Körsbären hänger läskande på vårat träd och även om jag äter varje gång jag är ute i trädgården hinner de mogna snabbare än jag äter. Jag bestämde mig därför för att använda några av dom i bakning. Jag ville baka något enkelt och snabbt som skulle hinna vara ute ut ugnen en halvtimme efter att jag satt igång. Jag ville också att det skulle vara något som funkar bra att frysa. Det är ju bra att ha fika att plocka fram när bebisen har kommit. Jag bestämde mig därför för att göra muffins. De är behändig och bra, går fort att göra och man kan piffa till dom med lite frosting eller en snabb maräng om man vill.
image

Körsbärsmuffins (12 st)
0,5 dl vaniljyoghurt
50 gram smör
2 ägg
1,5 dl socker
2,75 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 dl urkärnade körsbär

Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner dom i smeten, rör även ner yoghurt och smält smör. Avsluta med att försiktigt röra ner körsbären. Fyll formar till 2/3 och grädda mitt i ugnen 15-18 minuter.

Muffinsen kan med fördel täckas av en frosting. Just citron och körsbär passar bra ihop så jag skulle rekommendera denna.

Citronfrosting
50 gram smör
1 tsk vaniljsocker
5 dl florsocker
1,5 msk pressad citron
100 gram philadelphiaost

Vispa samman smör, vaniljsocker, florsocker och citronsaft till det blir riktigt fluffigt. Vispa därefter ner philadelphiaosten. Garnera muffinsen.