Strassburgare

juni 23, 2014 1 av momentsbymary

Jag har fått önslemål om att lägga ut receptet på strassburgare, dessa fjäderlätta kakor som smälter i munnen. Jag gillar det här receptet men även om man följer ett recept till punkt och pricka så kan det ju ändå skilja sig hur resultatet blir. Det är viktigt att smeten inte är för lös för då smälter strassburgarna ut. Lika viktigt är att smeten inte blir för hård för då blir de omöjliga att spritsa ut. Man får lägga till lite lite mjöl om det blir för mjukt och blir det för hårt lite smör.

Jag tycker att strassburgersmeten ska röras ihop för hand. Då får man dessutom lite gratis träning.

Strassburgare (25-30 st)
100 gram smör
1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 1/4 mjöl
1 dl potatismjöl

Rör ihop smör, vaniljsocker och florsocker. Rör ordentligt så att det blir luftigt. Tillsätt sedan mjöl och potatismjöl lite åt gången och rör kraftigt så att smeten blir slät och ”luftig”.

Spritsa ut smeten och grädda i 175-200 grader 10-14 minuter. Låt kakorna svalna. Garnera eventuellt med gelé eller smaksatt kristyr eller doppa i choklad. Det är även gott att lägga ihop dom två och två med god creme mellan. Kakorna går utmärkt att äta som de är också.
image