Osötade kakbullar för små magar

juni 23, 2014 0 av momentsbymary

Vi hade en banan liggande som Filuren bara tagit en tugga på. Eftersom det kändes synd att slänga den bestämde jag mig för att baka på den. Vi har inte börjar ge saker som kakor, godis och glass sötade med socker eller sirap till Filuren än. Han brukar få osötade kakor/kex och gillar det. Jag bestämde mig för att använda bananen som sötning till en omgång mjuka kakor, jag kallar dom bullkakor.

Banankakor ca 25 st
1 banan (liten, vi kör alltid ekologisk)
1 ägg
2 msk rapsolja
1 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
Ev smaksättning tex 1 krm kanel

Mosa bananen och blanda med ägg och rapsolja. Blanda i havregryn, mjöl och eventuellt kanel. Forma avlånga små bullkakor och lägg på en plåt. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter på 175 grader.

Själv tycker jag inte att dessa smakar särskilt spännande men Filuren gillar dom skarp. Han har inte förstört sina smaklökar med tonvis av socker än.
image