Varför kan farbrorn inte prata?

maj 14, 2015 0 av momentsbymary

1505141 1505142
Vi har haft en vän från Skåne på besök ett dygn. Lilla F har varit lugnare än vanligt och det har varit lite skönt. Det märktes att han inte riktigt förstår skånska och blev lite blyg, men blygheten släppte snabbt. Efter några regniga dagar tittade solen fram igår eftermiddag igen och det uppskattas riktigt mycket. En liten promenad (med lilla F som tyckte att ståbrädan är en sittbräda) och sedan en sväng till Bergvik har denna förmiddag bjudit på. Mitt besök har rest vidare söderut och lilla F frågade mig när han åkt varför farbrorn inte kan prata. Jag kunde inte låta bli att skratta men jag vet ju att han kommer själv få höra många kommentarer om sin egen dialekt framöver i livet.

Nu ska jag dricka universums största kopp kaffe innan lillan ska få lunch.