Ta vara på tiden innan den lilla kommer

juni 1, 2014 0 av momentsbymary

Ta vara på tiden du har nu! Var spontan, gör något mysigt, åk nånstans, gå oplanerat ut. Det är tips jag vill ge alla de som snart ska bli föräldrar. Ta vara på och njut av tiden då man inte behöver anpassa sig, då man inte måste vara ajour dygnet runt, för det är ju faktiskt så det känns för många de första månaderna. Jag tyckte att det var rätt jobbigt i början att någon var så beroende av mig och min man, att vara så låst, att nästan bli helt styrd av det nya lilla livet. Med tiden ändrades det, jag så det på ett annat sätt. Jag älskar att jag är viktigt för Filuren, för han är så viktig för mig att orden inte räcker till. Jag insåg ju till slut att vi ju är två föräldrar så jag behöver inte vara med honom hela tiden, jag kan få utrymme att göra saker. Dessutom blev nattsömnen riktigt bra för Filuren när han var några månader och då fanns ju lugnet och vuxentiden på kvällarna igen. Tids nog får man tillbaka lite av  sitt egna vuxenliv eller skapar ett nytt, det var bara något jag inte visste och vågade hoppas på de första månaderna. Den första tiden kan vara tuff så det är bra att ladda med att njuta av den fria tiden innan.

Jag har glömt att ta tillvara på tiden på slutet, jag har låtit min onda kropp och illamåendet styra mig för mycket. Jag har sparat fysiken till den tid jag haft med Filuren. Nu är hans pappa ledig så mycket att nu ska jag banne mig passa på att göra saker, även om det tar emot just att ta mig ut för att jag vet att det är jobbigt. I slutändan ger det ju ändå mer än tar de allra flesta gångerna. Detta är något jag insett efter förra veckans underbara gravid- och mammalyx på Selma spa, jag måste ta tid och prioritera mig själv, om det bara är så för någon timma eller två en kväll.

Just nu sitter vi (ett gäng tjejer) och planerar en träff i Stockholm i juli. Bara att ha något att se fram emot gör humöret bättre. Det ska bli underbart härligt att komma iväg på en egen liten semester och njuta av tiden med fina vänner. Om tre månader beräknas vi bli fyra i familjen och då kommer det bli en stund då det kommer vara svårare att komma loss, tills dess gäller det att ta tillvara på tiden jag har nu.
image
Barn är underbara men ibland är det skönt att få en stund på egen hand.