Skattjakt

november 5, 2014 2 av momentsbymary

Idag har vi letat skatter. Det låter nog skumt men så var det faktiskt. Efter förmiddagsshopping på Bergvik och inne i stan tog jag syskonvagnen i regn och rusk och hämtade Filuren på förskolan och tog en promenad med honom så att han och lillasyster fick sova middag ute i friska luften.

Vi spenderade eftermiddagen på öppna förskolan och sedan åkte vi hem till mina föräldrar. Det var där skattjakten började. Min mamma trodde att hon hade ett lucianattlinne till lillan så hon började rota i en låda med gamla kläder efter oss barn. En enda liten låda fanns kvar men i den fanns det några riktiga juveler. Några grejer fick följa med hem.
I lådan fanns också dopklänningen jag och mina syskon haft, virkad av mamma. Filuren hade en som hon sytt, jättefin i cottolin med hålsöm där ett celestefärgat tyg tittade fram. Men Filuren var nästan fem månader när han döptes, lillan kommer vara hälften så gammal. Skillnaden i ålder gör att klänningen måste sys om ifall lillasyster ska ha den. Nu ikväll när jag såg klänningen jag och mina syskon döpts i bestämde jag mig för att det är den lillasyster ska ha. Jag ska bara köpa nya band till den.

image

Dopklänningen min bror, jag och min syster döpts i.

image

En badcape fick följa med hem. Älskar mönstret.

image

Inte vacker men ett minne från en tid då batik uppskattades stort.

image

En 30 år gammal kjol. Skrynklig nu men den ska fixas till.

image

En riktig skatt och helt klart toppen 10 bland barnkläder genom tiderna. Polarn och pyretvindoverall i klarrött.

image

Detaljbild overall.

Jo då. Några skatter fann vi. Fler finns att hämta när lillan växt till sig lite. Att ta upp plagg efter plagg ur lådan fick mig att tänka till. Jag måste se till att spara fler av barnens plagg som minne till dom. Det är ju fantastiskt roligt att plocka fram och se på.