Nattlampa LOU hårdtestas

mars 17, 2015 3 av momentsbymary

1502261Det känns verkligen klockrent att vi just nu testar nattlampa eftersom våra kvällar och nätter är fulla av tillfällen för test. Barnen sover verkligen oroligt och är vakna mycket och ofta. Nattlampan vi testar är LOU från ZaZu. Nattlampan LOU kommer i tre olika utföranden, med grå, rosa eller blå uggla. Vi har den grå och jag gillar verkligen hur den ser ut. Jag tycker att ugglor har något lugnt och tryggt förknippat för mig och jag hoppas också att det är den känslan ugglan förmedlar till mina barn. 1502264 Lilla S tycker om att titta på lämpan. När det gäller ljusskenet i LOU trivs vi väldigt mycket med det. Lampan lyser med ett blåaktigt sken som lyser upp rummet utan att det blir skarpt. Det finns tre lägen: – ugglan lyser, svagt sken – ringen lyser, lite starkare sken – både ugglan och ringen lyser och ger ännu starkare sken pagelou Ljusast, mörkas och mittemellan På nätterna när Filip är vaken och orolig är uggleskenet perfekt, det lyser upp nog för att ge trygghet och lämnar inte utrymme för att se läskiga skuggvarelser i rummet, samtidigt är det inte nog skarpt för att störa. När Filip sover riktigt oroligt lämnar jag ugglan lysande hela natten, annars sätter jag lampan på röstaktivering och då tänds den vid ljud. Uggleljuset är också toppen när vi behöver leta efter Sannas napp eller Filips snuttefiltar i sängen. louskötbord Läget med både lysande ring och uggla är verkligen användbart. Det är så starkt att vi kan läsa godnattsagor i dess sken eller byta blöja mitt i natten. Det är skönt att kunna se vad man gör utan att behöva rikta en skarp lampa mot barnen. Eftersom lampan går på batteri såväl som ström från kabel kan man plocka med sig den till soffan, skötbordet eller någon annan stans. wpid-wp-1425852597527.jpeg 15030810 En rolig funktion är att det går att sätta på lampan så att den ena delen släcks efter 30 minuter och den andra efter en timme. Det är perfekt om man har barn som behöver ljus för att somna men som sover bäst i mörker. Filip har varit sådan i perioder. Lampan hr alltså ett gäng bra funktioner men trots de är den lätt att ”manövrera”. 1502263 En enkel manual som går snabbt att lära sig På nätterna när lilla F och jag ligger i soffan och väntar på att han ska lugna sig och somna om pratar vi om ugglan. Ibland berättar jag sagor om den och det märks att det gör honom lugn. Filip vill att jag ska sjunga ”blinka lilla uggla” så jag gör det. Jag vet inte om det är någon sång som finns men jag sjunger blinka lilla stjärna och byter ut ”stjärna” mot ”uggla”. Han ligger och tittar förtrollad på ugglan när jag sjunger. Sanna är ju så liten än men hon tycker om att titta på lampan hon med. Jag har gett henne flaska i skenet av ugglan och det är alldeles lagom ljust för att jag ska kunna se och hon inte ska piggna till. När man bor med en klåfingrig tvååring fylld med bus kan det hända att olyckor är framme. LOU har åkt i golvet ett par gånger men lyser lika bra. Hittills har den högt betyg på stöttålighet. lousmäll Nu fortsätter vi testa LOU men jag hoppas att vi inte kommer behöva testa den riktigt lika hårt framöver.