Mysdag

maj 29, 2014 0 av momentsbymary

Den här dagen har verkligen varit en mysdag. Jag började den med att åka och handla blommor medan Filuren var med sin pappa. Eftersom jag lagt undan pengar för att handla växter kunde jag  lasta min vagn full utan att behöva fundera på vad det kostade. Det var väldigt skönt. Jag ska nog göra så varje år.

4

Favorithörnana i trädgården, en hammock måste man bara ha. Snart kommer det blomma rosa flox bredvid hammocken.

Vi har precis anlagt en ny rabatt och jag ville gärna ha rosor till den då jag tycker att det är väldigt fint med rosor mot  putsväggar. Jag valde en rosa ros med namn Queen Elisabeth, den kommer passa perfekt mot huset.

6

I väntan på att rosorna ska blomma lyser andra blommor upp väggen

Det mesta jag köpte var örter och ettåriga växter att ha i amplar och krukor. Jag tycker om när det finns blommor på många ställen i trädgården, jag tycker att det blir levande och hemtrevligt så. Örter är ett måste, det är ju sån lyx att kunna gå ut och hämta en näve färsk basilika, gräslök eller kanske persilja när man lagar mat.

2

Tusensköna inköpt i mars, nu betydligt större planta än då.

Min egen insats att sedan plantera växterna var inte särskilt  stor. Jag är begränsad av foglossningen men jag har ändå gjort lite, maken har gjort desto mer. Nu är nästan alla blommorna jag köpte idag planterade och imorgon blir det nytt jobb. Vi ska gräva upp en rabatt där det idag växer blommor som jag inte alls gillar. Jag funderar på att plantera rosor där med. Jag älskar rosor.

7

Blomlåda vid entrén, ett trevligt sätt att bli välkomnad på.

5

Det kommer bli mängder av smultron i år.

Även än jag ät trött och har ont och mår illa så mår jag ändå helt okej, det är skönt för själen att tillbringa mycket tid i trädgården.

1

Skuggselfie av gravid tant