Min vecka

juni 7, 2015 0 av momentsbymary

1506079
Den här veckan har varit en nyttig vecka på många sätt. Efter att i söndags gråtit mig till sömns på grund av att jag var så sliten bestämde jag mig för att denna vecka verkligen se till att tanka massor av energi och ta bra beslut.

En vanlig vecka här hemma händer ganska mycket, det är inte det som sliter utan stressen när jag inte sover alls eller kanske någon timme per natt och barnen är på ett humör som gör att de kräver lite extra. Förra veckan var bara en rätt slitsam vecka och slitet fick jag till stor del göra ensam då R jobbade mest hela tiden.

Måndagar är alltid chansen till en ny, frisk start. Jag bestämde mig att den här veckan ska jag prioritera min hälsa oftare, både fysisk och mental hälsa. Vi inledde med en riktigt lyxig övernattning i Gustavsviten på stadshotellet på måndagen och sedan dess har jag försökt att aktivt plocka fram det lugn och den ro jag kände den kvällen.

När jag tänker på veckan som gått inser jag att en extra lugn vecka verkligen inte är innehållslös. Förutom hotellövernattningen har vi varit på lekland, besökt Mariebergsskogen, varit ute och umgåtts med vänner, lekt i olika lekparker, varit på skogsutflykter, firat födelsedagsbarn, jag och lilla F har varit på cykeltur, jag har tränat, varit ute och ätit och sett på fotboll, fått ögonfransarna fixade, coachat när syster tagit körkort, handlat alldeles för många gånger, invigt nya grillen, varit ute och åkt båt och lekt massa, massa med fröna. Mellan alla aktiviteter har jag sett till att ta några djupa andetag, ägna mig åt att inte göra något alls eller tänka på bra saker. Jag har inte kollat mail och inte svarat på massa meddelanden osv, jag har avsatt tid för det vissa dagar, imorgon är en sådan.
1506073 1506075

Jag har försökt att äta vettigare (vilket inte funkat varje dag, hela tiden), jag har försökt röra på mig mer (vilket funkat toppen), jag har försökt lägga mig tidigare (med väldigt varierande resultat på vilken tid jag somnar). Nu är inskolningsveckan slut, den vecka som kommer är det skärpning med maten, träningen och sömnen. Sömnen känns visserligen som en högst osäker faktor då min man jobbar natt.

Kram på er och ta hand om er.