Mer än bara en tårta

maj 23, 2015 3 av momentsbymary

edtårta11
Jag hade lovat att göra en tårta till en namngivning. Egentligen har jag haft mycket på slutet med sovvägran, resor och var rätt trött men eftersom det var en speciell person som frågade så ville jag inte säga nej. Den här tårtan kände jag att jag ville prioritera.

Det konstiga är att i den stress som varit den gångna veckan släppte jag allprestationsångest vag gällde tårtan. Jag körde på ”det löser sig” och jag blev inte ens stressad när jag insåg att jag låg långt efter i tidsschemat. Förutom att jag fick gör om bottnen som jag inte tyckte var perfekt vid första försöket så flöt allt på perfekt, varenda moment gick strålande. Att släppa all stress och prestationsångest och bara köra på var helt klart det bästa sättet att göra en tårta och jag hoppas att det kommer fungera fler gånger. För mig var detta mer än en tårta, det var en erfarenhet av att släppa prestationsångesten och bara ha kul.

Tårtan hade citronbottnar och var fylld med hallonmousse, vit chokladmousse och blåbär. Utseendet fanns vissa önskemål på men jag körde mest på impuls. Jag gillar den då den har en lite annan färgsättning än många andra tårtor.
edtårta1 edtårta2 edtårta3
En liten tårta av rester som lilla F fick…. men inte åt.
edtårta5 edtårta6 edtårta7 edtårta8 edtårta9 edtårta12