Måndagsshopping

juni 2, 2014 2 av momentsbymary

Idag var jag på läkarbesök och eftersom jag ändå skulle in tills stan passade jag på att göra ett par ärenden. Filuren behöver badkläder och jag valde att gå till Polarn och Pyret, just nu har det 50 kronor rabatt på badkläder. Badbyxor, solhatt och UV-dress inköptes. Jag stod och funderade på färgerna på UV-dressen länge men kom fram till att rött och korall var de jag gillade bäst.

9
Redo för bad både ute och inne

Jag tog svängen förbi Kulor & krabater också. I lördags köpte jag ett par skor till Filuren men de var en halv storlek för små så jag bytte dom till större. De är verkligen en härlig färgklick. För de som läste bloggen om mitt besök i helgen kan jag meddela att butiken och ägaren var precis fantastiska som jag mindes dem. När jag kom hem fick Filuren prova skorna och de verkade få godkänt för snabbt som attan sprang ha till lekparken för att gunga, själv jagade jag efter honom i lite långsammare takt med kryckorna.

6
Härligt färgglada skor till en liten men snabb kille

Skorna var inte det enda jag fick med mig från Kulor & Krabater utan även ett par helt underbara byxor. Dessa byxor från Modéerska huset föll jag för totalt i lördags och det ska bli så underbart att få sätta på lillan dom om några månader. Mönstret Baltic påminner om barndom och sagor och jag gillar dom mjuka färgerna. Jag hade inte hört talas om märket förrän i lördags men det är kläder med mönster och färger som jag fastnade för på direkten. Jag är överförtjust i byxorna och jag är säker på att det inte är det sista plagget från Modéerska huset som mina barn kommer bära.
4
Mjuka färger, mjuka tyger och ekologiskt

Modéerska huset startades 2011 av Jenny Modér som är bosatt i Göteborg. På hemsidan beskrivs märket såhär:

MODÉERSKA HUSET gör mode för lekande, fantiserande, fantastiska barn, med massor av handritade mönster i härliga färger. Plaggen är designade för barnens bekvämlighet och för att passa årstidernas variationer.
Miljövänligt håller i längden! MODÉERSKA HUSET producerar snygga, exklusiva barnkläder utan onödig miljöpåverkan och därför är alla i 100% certifierad ekologisk bomull som fått växa utan tillförsel av gifter och skadliga bekämpningsmedel. Från och med hösten 2012 är alla plaggen dessutom GOTS-certifierade.Storlekarna är från nyfödd upp till 7  år eller storlekarna 50122cl

7
Tygmönstren är handmålade och får mig att tänka på barndomens sagor