Måndag och nya tag

februari 16, 2015 0 av momentsbymary

Den här måndagen börjar riktigt slappt. Min man börjar jobba först i eftermiddag och F är på förskolan. Att vara två vuxna hemma med lilla S är verkligen lugnt. Det är då vi passar på att fixa med saker hemma.

Huset städas och jag har gjort något som tar lite emot – gjort om liggdelen i syskonvagnen till sittdel.  Jag har märkt att lilla S inte är nöjd med att ligga i den längre men eftersom vi var inställda på att hon skulle tröttna i samma ålder som sin bror, 3,5 månader så får jag vara tacksam över den extra tiden.

Vi provade att ha henne i storebrors sittdel när vi var på Leklandet i lördags och hon var mycket nöjdare så. Kronanvagnen kommer att få ha liggdelen ett tag till. Den är så rymlig och fin och i den brukar hon vara så påbylsad med en fluffig åkpåse att hon verkar gilla bättre att ligga stilla. Kronans liggdel har ryggstöd som kan fällas lite om man vill, så tröttnar hon kommer hon ändå upp en bit och kan se.

Nu får sysslorna här hemma fortsätta. I eftermiddag och kväll är jag ensam med barnen och det blir intressant att se hur lilla F tänker vara mot mig vid nattningen. Han har velat somna tillsammans med mig de gånger jag nattat honom på slutet och det är ju lite svårt då hans syster inte vill vara ensam. De där två busarna är för goa.