Kladdkaka med nutella och mandelmassa

augusti 6, 2014 1 av momentsbymary

image

Igår kväll såg jag att jag hade en bit mandelmassa i kylskåpet och eftersom jag inte ville att den skulle bli gammal bestämde jag mig för att baka med den. Eftersom jag var sugen på choklad men var så trött i kroppen att jag knappt orkade stå fick det bli något snabbgjort, en kladdkaka. Jag körde en total chansning och slängde ihop olika ingredienser men tycker att resultatet blev riktigt bra – en saftig kladdig kaka med lite sega härliga kanter. Smaken är chokladig med nougatig fyllighet men inte allt för tung, perfekt för årstiden. De där riktigt fylliga, mörka chokladsmakerna sparar vi till det blir lite kallare väl?

Kladdkaka med nutella och mandelmassa
150 gram smör
1,75 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
2,25 dl socker
1 krm salt
100 gram mandelmassa
2 ägg
0,75 dl nutella

Smörj och bröda en form, ca 24 cm i diameter. Smält smöret och riv mandelmassan. Rör ihop de torra ingredienserna med smöret och därefter ägg, nutella och mandelmassa. Vispa inte – rör. Bred ut i formen och grädda ca 25-30 minuter i 175 grader. Serveras avsvalnad med grädde, glass, nötter eller bär.

Jag valde att servera kladdkakan med hemmagjord daimglass, chokladsås och nötter.