Jag är så lycklig!

juni 26, 2014 0 av momentsbymary

Ja, det är sant, jag är så lycklig. Precis här och nu är jag det, hur det är imorgon vet jag inte och det tänker jag inte bry mig om just nu. En sak som jag lärde mig ganska snabbt när jag blev mamma var att har mitt barn en bra dag har jag också en bra dag. En sämre dag för Filuren betyder också en sämre dag för mig. På slutet har Filuren bara haft riktigt, riktigt bra dagar, vilket jag då också haft.
image
Vår lilla kille har alltid något på gång, än har han inte lärt sig att sitta still

Något har hänt med Filuren, en slags utveckling och jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Det sociala samspelat har i alla fall utvecklats mycket, han vill leka och busa i massor, titt-ut-lekar är roliga igen, det är han som startar dom nu. Han känner igen platser och ropar av glädje flera hundra meter innan vi kommer hem till oss, mormor och morfar eller farmor. Idag gjorde han en riktigt rolig grej, han råkade slå huvudet i bordet när han satt och hoppade och busade och sa ”aj”, min man tröstade honom med en klapp på kinden och några uppmuntrande ord. En minut senare la Filuren huvudet mot bordet i slowmotion och sa aj – låtsades alltså att han slog sig och väntade på att maken skulle trösta honom. Så förutom det sociala har han lärt sig att förstå längre sekvenser vilket gör honom till en väldigt rolig liten kille. Det märks också att han förstår vad vi pratar om många gånger, han kan göra de saker vi ber honom om och han kan uttrycka sina önskingar genom att visa med gester, säga ord eller gå och hämta saker. Själklart blir livet lättare för honom när han kan uttrycka sin vilja och också mycket, mycket lättare för oss, även om protesterna är stora när han inte får sin vilja igenom.

Just nu är Filuren alltså lycklig och detsamma gäller mig. Jag har inte mått så bra under hans snart 15 månader långa liv som jag gör nu ikväll, han har aldrig varit så glad som han är nu. Skit samma att foglossningen är ett helvete och att illamåendet och tröttheten ligger där och mal ständigt, idag svävar jag bland molnen av glädje.

Senaste veckan har jag också börjat inse att jag är gravid, lillan i magen har blivit lite mer verklig. Hennes rörselser känns så väl, magen har växt explosionsartat och jag börjat tänka mer och mer på att vi kommer vara fyra i familjen om drygt två månader. Det är skrämmande men gör mig såklart glad också.
image
Magen växer så det knakar

Att det är sommar och snart långsemester för maken känns härligt, vi har roliga saker inplanerade. Sånna saker jag kan göra och njuta av trots min begränsade rörelseförmåga och just nu passar jag på att njuta av den frihet vi har med ett barn som somnar tidigt på kvällen vilket ger mycket egentid för oss vuxna. Jag passar också på att njuta av att ha så mycket människor omkring mig som jag tycker om och bryr mig om. Jag är så tacksam för att de finns.

Idag är jag lycklig och just nu räknas faktiskt bara hur jag mår just idag!
image
I trädgården börjar bären mogna, jag älskar den här årstiden