Hurtbullefamiljen del 5 – cykelvagn Nordic cab

maj 23, 2014 3 av momentsbymary

Cykling är ett intresse som kommit till mig på senare år. Det hände nog egentligen i samband med att jag och min mamma gjorde tjejklassikern. Tjejvättern var så mysigt att jag veckan senare på impuls köpte en startplats till stora Vätternrundan. Att cykla 30 mil men en kropp som tidigare bara rört sig 10 mil som mest borde kanske avskräckt men det gjorde det inte, jag blev fast. Den sommaren köpte jag en landsvägscykel och cyklade mil efter mil. Eftre ett tag insåg jag att jag kunde få ta del av två underbar ting samtidigt, cykling och skogen, jag började köra mountainbike. Men vad är bättre än två goda ting? Jo att dela dem med den man tycker allra bäst om, jag lurade därför snart med min man också.

Genom cyklingen har jag fått många vänner och bekanta. Jag har fått svettas, utmanas, njuta och skratta. Att cykla är en ofantlig frihet där man snabbt kommer nära naturen och på ett skonsamt sätt kan njuta av motion. Okej, det kanske inte är jätteskonsamt att vurpa i höga hastigheter eller på steniga stigar, men är man ute efter den där lilla kicken att klara tekniska utmaningar får man räkna med ett och annat blåmärke, skrubbsår eller kanske brutet ben någonstans i kroppen.
image
cykelmupp

Att köpa en cykelvagn har för oss varit en självklarhet, men inte vilken vi skulle köpa. Vi har tittat på cykelvagn länge, redan under graviditeten och vi insåg snabbt att här finns ett utbud som varierar stort, likaså priset. Liksom med en vanlig barnvagn är det klokt att fundera över vad man vill ha vagnen till. Vi ville framförallt ha en vagn som man kan cykla med men snabbt går att göra om till gåvangn. På så sätt är det lätt att använda cykeln som transportmedel men när man kommer fram är det bara att gå som med en vanlig barnvagn.

Eftersom vi tänkt att använda vagnen till att uträtta ärenden, tex handla vill vi ha en vagn som har en hög maxvikt på lasten, den ska ha stort utrymme och plats för två barn (vår Filur ska ju snart få ett syskon). Ett jätteviktigt kriterie för oss var även att det skulle gå att Fälla ryggstödet. Just att detta ska gå begränsade urvalet stort vilket på sätt och vis var skönt men samtidigt insåg vi att detta skulle bli ett dyrt inköp.

Efter att klämt, känt, googlat och läst på diverse tränings- och utomhusforum bestämde vi oss för en Nordic cab. Vagnen hade allt det vi sökte och den går även att ha i flera kombinationer som tex för skidåkning, löpning och vandring. Jag hade sån tur att just den dagen jag skulle visa vagnen för min mamma hade cykelaffären 20% rabatt på allt, så det blev mycket billigare än tänkt.

image
Redo för avfärd

Vi är väldigt nöjda med vagnen. För mig är det en otrolig frihet att ha den då cykling är en av de få saker jag klarar av med min foglossning. Jag kan packa med Filuren, skötväskan, leksaker och annat och bara trampa iväg. Det är lätt att ta loss vagnen från cykeln och den är lättkörd som barnvagn och tar absolut inte sådär hemskt stor plats så det funkar att handla med den. Då den tar en maxvikt på 50 kg och har gott om utrymme för last bakom barnet/barnen kan man få med sig mycket varor.

Jag upplever vagnen som mycket välarbetad med genomtänkta lösningar och hög kvalité. Min son älskar att sitta i den och ibland blir han trött, då är det bara att fälla sätet lite så slipper han tappa huvudet som han skulle gjort i en van med fast ryggstöd. Vi har köpt till en stötdämparsats för att hans resor ska bli så bekväma som möjligt och vi har ett extra snabbfäste till cykeln så att vi kan turas om att dra honom utan att vi behöver byta cyklar med varandra. Stora fördelar som jag anser med Nordic cabs vagn är:

– stor möjlighet att använda vagnen till olika motionsformer
– hög maxvikt, stort utrymme för packning och stort utrymme för barn
– fällbart ryggstöd
– hyfsat enkel att fälla om man vill transportera den med bil, antingen i bagaget eller som takbox.
– vagnen tar sig igenom standarddörrar då den är så pass smal

image
Filuren sover gott i vagnen

Jag gillar verkligen vagnen och det gör min son med. Jag hoppas därför på en sommar med många fina cykelturer.