Hur går det med nyårslöftena?

januari 28, 2015 4 av momentsbymary

image

Jag gav ju fler nyårslöften men jag ska skriva om det där med kost, träning och vikt i detta inlägg.

Först och främst, jag avskyr att behöva vänta och vänta och vänta på att kroppen ska läka efter graviditetens foglossning men jag får väl se detta som ett tålamodstest. Jag har varit ute och promenerat då och då för att testa kroppen och jag hoppas att när vi alla är friska igen och det inte är tjock is överallt blir möjligt att promenera mer. Jag tänker inte riskera att halka för jag vet precis hur illa det kan vara när man har foglossning.

Jag gillar att busa med barnen, det kan också ge fin vardagsträning. Sakta måste jag ju bygga upp styrkan igen och jag råkar ha en 6-kilosvikt och en 12-kilosvikt som tycker om att bli lyfta, så medan vi busar passar jag på att göra lite övningar med do som ”redskap”. Det gynnar både mig och de små och man behöver inte avsätta någon särskild tid för träning på så vis. Tyvärr är kroppen helt förstörd, det är som att jag inte har en enda muskel. Att vara så orörlig som jag var under så lång tid sätter sina spår.

Jag har fått ett program av min grymt duktiga kompis så nu börjar foglossnigsrehaben. Dessutom har jag igår kört mitt första yogapass med bara andning och avslappning och uppmjukning. När kroppen är redo kommer jag lägga till övningar som handlar lite mer om rörlighet och styrka.

Äter gör jag oftast nyttigt, men jag tänker inte förbjuda något. I slutet av november tog jag beslutet att gå ner 15,5 kilo innan juli. Vid nyår var nyårslöftet att gå ner de kilo som var kvar av de 15,5. Jag har nu gått ner 7,9 kilo sedan november så jag har mindre än hälften kvar till sommarmålet. Det känns bra. Jag kommer behöva gå ner fler än de resterande 7,6 kilo som jag har som mål, men det får bli mer långsiktigt. Idag påpekade faktiskt svärmor att jag måste gått ner mycket. Det gjorde mig glad och peppad. Jag är faktiskt lite stolt och försöker lägga fokus mer på vart jag vill än var jag är idag, för det är banne mig inte kul att se sig i spegeln alla gånger. Fokus på målet, fokus på målet.

Nu kämpas det vidare mot målen och jag hoppa så på att få bli frisk och kunna ta mig ut på promenader snart.