Hjortrongrottor med en gnutta ingefära
Jag har bakat hjortrongrottor med en gnutta ingefära i till lilla F:s kalas. Jag tänkte att ingefäran skulle ge bara ett litet extra sting till kaka, den märks nästan inte. Vill man ha en mer framträdande smak får man helt enkelt ha i mer.
Hjortrongrottor (ca 35)
180 gram smör, rumsvarmt
1 dl socker
1 dl potatismjöl
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1 krm ingefära
6 msk hjortronsylt
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop socker och smör. Blanda ihop potatismjöl, vetemjöl, bakpulver, ingefära och vaniljsocker i en bunke och rör därefter ner det i smöret. Forma små bollar och lägg i formar på en plåt. Platta till bollarna lätt och gör försiktigt fördjupningar i mitten.
Klicka eller spritsa i sylt i hålen (hjortron är ju ganska stora så eventuellt kan sylten behövas finfördelas lite innan) och grädda kakorna ca 10-14 minuter mitt i ugnen.