Helkväll i köket

maj 20, 2014 0 av momentsbymary

Ikväll har jag struntat i foglossningen och hängt i köket istället för att ligga och slöa. Det har varit en vacker vårkväll, maken har jobbat i trädgården och dörrarna ut har varit öppna så att jag hört både honom och fåglarnas kvitter.

Jag kom på i morse att jag skulle göra en tårta till mors dag men eftersom jag är borta hela lördagen behövde jag börja redan ikväll. Jag har tänkt mig en vit tårta med lila blommor och rosa fjärilar samt rosa text. Vi får se om det blir snyggt, blommorna är i alla fall klara nu. 

image

Undr tiden jag satt och jobbade kokade jag fruktpuré till Filuren i två smaker, äpple-päron-banan och äpple-päron-banan-blåbär. Jag anväde sugpåsar från cherub baby köpta hos Brands for kids. Jag tror att det är sjätte gången jag återanvänder dessa påsar. De är verkligen kanonbra.

image

På en annan platta kokades årets första saft. Jag hade sparat körsbär från förra året för jag tycker att det är så gott ihop med rabarber. Nu blev det drygt tre liter saft med smak av sommar.

image

Nu ska min trasiga rygg få vila medan jag provar saften och njuter av lugnet i huset.