Härligt smakrika morotskakecupcakes

augusti 14, 2014 2 av momentsbymary

Jag älskar morotskaka, i alla fall om den är sådär härligt kryddig och saftig, den får absolut inte vara torr och smulig. Jag vill att frostingen ska vara fräsch och fluffig, inte bara smaka smör och florsocker. Detta recept ger helt fantastiska cupcakes med morotskakesmak. Jag vet inte varför jag fick för mig att ha i pressad apelsin men det var en riktigt bra idé, för det ger ett extra sting i smaken.
image

Muffins
3 ägg
2,75 dl socker
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1/2 krm salt

3 dl vetemjöl
1,5 dl olja med neutral smak
0,5 dl saft från apelsin
150 gram riven morot

Frosting
50 gram rumsvarmt smör
100 gram philadelphiaost
5,5-6 dl florsocker
skalet från en ekologisk citron, rivet

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dom i smeten. Rör därefter ner olja, apelsinsaft och sist morrötter. Fyll formar till 2/3, grädda mitt i ugnen 20-25 minuter på 175 grader. Låt svalna.

Vispa ihop samtliga ingredienser till frostingen så att den blir luftig, spritsa eller bred på muffinsen.