Här ska det vilas

november 3, 2014 0 av momentsbymary

image
Hur många gånger har man inte fått höra att man ska sova när barnet sover på dagarna. I helgen pratade vi om det, jag och min mamma. Vi kom fram till att det där bara är ett påhitt, barn sover inte på dagarna, i alla fall inte om de inte får vagga i sjal, sele, vagn eller bil. Skämt åsido så verkar inte barnen i vår släkt intresserade att sova dagtid och lilla S har anammat den banan med. Det är helt okej för mig, jag är van då hennes storebror var likadan. Det är först nu efter att han blev ett som han lärde sig att ta ordentliga sovperioder dagtid och dessutom i egen säng.

Lillasyster börjar bli mer och mer lik sin bror i sättet. Hon blir mäkta förbannad om inte något händer hela tiden, hon vill inte ligga ner utan vill kunna se sig omkring och dessutom röra sig hela tiden. Dvs, hon vill bli buren och kunna betrakta sin omvärld, väldigt likt sin bror. Mina nyfikna, små skalliga minimänniskor. Det går inte att lägga undan henne alls utan att hon gallskriker på direkten. Gallskrik bjuds det dessutom på rätt mycket ändå. Oftast på eftermiddagarna i långa perioder, men idag hela dagen. Inte heller det är så farligt egentligen, bara hon inte håller på hela nätterna. Ikväll gav hon sig vid åtta och nu hoppas jag att det inte kommer nya skrik när hon vaknar. Med Filuren skreks det mycket med, han hade magproblem, det tror jag inte att lillan har. När Filuren skrek fick jag ångest så det sög i hela magen och kroppen blev matt, när lillan skriker blir jag lite trött ibland, men inget värre. Hon kommer inte vara en liten skrikande plutt för alltid, tids nog går det med största sannolikhet över.

I helgen var jag ensam med barnen mellan 06.00 och 19.30, fredag till söndag. Det gick rätt bra men kroppen får slita mycket och foglossningen är långt ifrån borta så jag är helt mör nu. Som tur är var maken hemma idag och jag fick hämta kraft inför morgondagen då han jobbar igen. Ikväll hade jag tänkt baka lite men på grund av att jag lyssnat på skrik från sju imorse till åtta på kvällen med bara en liten sovpaus hos lilllan har jag blivit förvisad till sängen för att vila. Vila ska jag göra med. Det är svårt att sova på beställning men vila går an, det gäller att vila när barnen sover, för det sker inte så många timmar per dygn, de är bra på att vara vakna i skift.

Imorgon blir en riktigt bra dag, det har jag på känn. Jag hoppas att du som läser detta också får det!
Kram