Grönkålschips – nyttiga, goda och enkla att laga

december 10, 2016 0 av momentsbymary

Grönkålschips är ett superbra tilltugg att plocka fram på fredagskvällen, på minglet eller vid fest. Grönkål som mest kanske är känt att använda vid juletid fick nog ett litet uppsving för ett par år sedan när grönkålschipsen blev lite populära. Har du inte redan testat det så gör det, det går fort att göra dom och de är överraskande goda.
Viktigt för att lyckas är att se till att chipsen är ordentligt inoljade överallt. Lägg den där extra minuten att massera in bladen ordentligt med olivolja och passa på att få en oljekur för händerna samtidigt 🙂

Grönkålschips recept
Ställ ugnen på 150 grader
Beräkna hur mycket grönkål du behöver för en plåt, i min ugn blir tre stora blad ganska så lagom. Receptet blir ungefär såhär för en plåt:

3 stora blad grönkål
1 msk olivolja
salt
ev krydda (tex chiliflingor eller vitlökspulver)

Tvätta grönkålen och torka ordentligt. Skär bort den hårda mittstjälken och dela bladet i mindre bitar.
Lägg bitarna i en bunke, ringla över olivoljan och massera in den i bladen så de är täckta med olja, fyll på med lite mer om det behövs. Strö over salt eller flingsalt och eventuell krydda. Tänk på att det behövs lite av salt och kryddor, bladen kommer bli fjäderlätta när de är färdiga.

Lägg bladen utspridda på en plåt och grädda i mitten/undre delen av ugnen ca 12-17 minuter, håll koll, bladen ska bli krispiga men inte bruna. Låt svalna och njut!!!