En resa rakt in i mitt hjärta

april 24, 2015 5 av momentsbymary

För ett par timmar sedan kom jag hem från en resa, en helt fantastisk sådan. Hur jag än vrider och vänder på det finner jag inte de rätta orden, de som behövs för att beskriva hur mycket det senaste dygnet betytt för mig.
image

Det har varit så många gånger som jag känt ett litet hugg i hjärtat när jag tackat nej till saker på grunda av att jag vet att det är situationer som vår lilla kille inte riktigt klarar av. Självklart är det så att i samband med att det kommer ett barn till världen förändras livet radikalt. Plötsligt får saker prioriteras bort, det andra kan göra kan man inte själv och det är det ju självklart värt. Det är inte de sakerna jag menar utan grejer de allra flesta vänner kunnat göra med sina barn men som inte lilla F klarat. Det är helt enkelt så att lilla herr energi, vilja och känslor behöver tas på rätt sätt i rätt omgivningar. Många gånger har hans bus inneburit en slags isolering för mig eftersom vi inte kunnat hänga med vänner och göra de saker de (och kanske även jag) vill.

Att få för sig att åka till Göteborg, bo på hotell och gå på event med lilla F kan verka lite tokigt, speciellt som det varit lite extra kämpigt här på slutet. Någonstans inne i mitt hjärta så fanns ändå en känsla av att detta kunde gå bra, det kunde fungera om jag bara såg till att göra saker på ett sätt som skulle passa lilla F. Att vi skulle resa med människor som han ser som tryggheter var avgörande för att jag skulle våga säga att ”självklart åker vi”. Så fort jag uttalat de orden fanns det inte något utrymme att tänka någon annan tanke än ”detta kommer gå jättebra”
image

Jättebra är en underdrift, resan gick över förväntan. Lilla F har inte haft alls samma slags viljeyttringar och testande som vanligt. Han har inte blivit orolig och gnällig, inte  rädd, uppvarvad, utan bara varit så fantastiskt härlig och trygg och precis som jag LYCKLIG. Den glädje jag känner i hela mitt hjärta går inte att beskriva. Vi hade inte bara en fantastisk resa, vi har tillsammans skapat en upplevelse och minnen som för mig är så värdefulla att jag har svårt att hålla tårarna tillbaka. Störst av allt är att killen som alltid, alltid väljer sin pappa först har visat så klart hur mycket han tycker om mig, hur mycket han trivs med mig och hur trygg han är med mig. Inget i livet kan väl vara större?

Hela den här upplevelsen är så betydelsefull och rörande att jag haft nära till tårar hela tiden, till och från har jag även gråtit. Att inte behöva kämpa igenom dagen, att inte vara fullkomligt på min vakt hela tiden och att kunna få utrymme att njuta har varit så ovanligt men också härligt. Av allt som jag och lilla F varit med om och upplevt tillsammans under hans liv är den här resan det allra bästa. Jag vet inte hur jag ska kunna tacka er som var med på resan för att ni fanns där under ett av de mest betydelsefulla stunderna i livet. Kram