En inre ro

mars 27, 2015 3 av momentsbymary

Den här kvällen och natten har jag längtat efter länge. Efter den tunga period jag haft sömnmässigt behöver jag en sak, en lugn stund i ensamhet.

Det händer såklart att jag är ensam ibland men då är jag det hemma där det finns tusen måsten och borden. Nu är jag ensam på ett hotellrum och kan inget annat än att slappna av. I vanliga fall när jag sover på hotell är det en natt och då brukar det vara sånt fullt ös hela kvällen att jag morgonen efter nästan är mer sliten än innan. Varje gång tänker jag att man borde ha en vilonatt och en ösnatt, så nu såg jag till att det blev så.

När jag kom hit vid fyratiden var jag matt efter en dag på barnmässan men efter att tagit tag i att kolla dagens bilder och blogga var jag helt fri från stress. Jag ställde mig i duschen och bara stod där. Jag tror att jag duschade längre än jag gjort sammanlagt senaste veckorna.

Jag gick ut på en promenad i den sköna friska luften, gick och gick och njöt av hur avslappnad jag var och sällskapet av mig själv. Efter det åt jag middag och drack ett glas vin. Det kändes lite som förr, innan jag träffade min man. Då brukade jag gå på dejt med mig själv, se en biofilm, äta mat eller göra något annat. En kompis frågade en gång om jag inte tyckte det var pinsamt att göra sånt själv. Nej, jag tycker inte det. Jag tycker att det kan vara mysigt att vara ensam när det är självvalt. Jag är lycklig, mår bra och blir glad av det. Någon på TV påstod någon gång att man kan bara äta ensam på snabbmatsställen, alla andra ställen är det tragiskt att gå ensam på. Jag håller inte med, att kunna gå på dejt med sig själv är allt annat än tragiskt, det är mysigt.

Jag vet att jag känt mig otroligt trött på slutet men samtidigt också väldigt lycklig och stark. Det låter säkert motsägelsefullt och det är det nog nästan också. Det är svårt att sätta ord på känslan när man ena sekunden flödar av energi men man nästa sekund nästan somnar stående. I grunden är mycket väldigt bra nu, jag behöver bara vila lite för att känna pirret i magen.

Nu ska jag i alla fall efter min dejt med mig själv krypa ner i sängen och sova. Jag somnar nog med ett litet leende på läpparna. Den här dagen har varit toppen och jag vet inte om alla jag känner har snackat ihop sig för jag har aldrig i mitt liv fått så många komplimanger som idag. Herregud vilka fina människor jag känner, jag får nästan lite hjärtsnörp.

Kram på er!

MVH
Mamman som ska sova gott!