Drömmar om ett uterum

maj 28, 2014 0 av momentsbymary

Ibland är det lätt att glömma bort att saker faktiskt går framåt. I några veckor har jag gått och sparkat i gruset där det är meningen att vår uteplats ska vara. Jag har surat lite över att vi får nöja oss med en rektangel av grus. Det finns andra saker på tomten som skulle behöva en tillfixning men de är det ingen idé att göra något åt förrän uteplatsen är byggd. Allt har stannat av.
Idag hade vi en jättetrevlig kille på besök från Byggfolket i Värmland och förutom att det kändes jättebra med hans tankar om uterum och uteplats till vårt hus så påminde han mig en om sak – huset har verkligen förändrats.

Byggkillen hade gjort ett jobb i huset när det bodde en gammal tant här. Han vet att det sett annorlunda ut tidigare och det har det verkligen. Vårat hus är från femtiotalet och när vi köpte det för fyra år sedan hade det en brun grund, flammig nikotinfärgad fasad och bruna fönsterluckor. Trädgården var igenväxt och fylld av blommor och buskar som varken mådde bra eller var fina.

Vi har jobbat mycket med trädgården men allt kändes ogjort igen förra året. Vi dränerande nämligen huset för precis ett år sedan och stora delar av trädgården kördes sönder. Bara dräneringen tog många timmar av slit men att ta reda på trädgården efter tog en otrolig tid. Ibland kändes det rätt hopplöst. Lilla Filuren var 6-7 veckor och missnöjd med allt, trädgården var en gropig leråker och vi frågade oss själva vad vi ställt till med.

image

Dränering pågår och jag isolerar grunden. Bara bilderna på röran får mig att må dåligt.

Genom hårt slit, tunga svettiga timmar och mycket lort blev trädgården hyfsad igen. När den väl var det målade vi husgrunden av bara farten. Eftersom vi skulle lägga igen med singel kring huset efter dräneringen var det ju lika bra att grunden blev målad. När den var det ville jag fortsätta med väggarna så jag körde bara på. De fula fönsterluckorna försvann och huset fick en betydligt ljusare färg. Varje gång jag kommer hem gläds jag åt att jag tog tag i målningen och slet de där timmarna, huset blev så mycket snyggare.

image

Jag målar, inte ultimat med tanke på min höjdskräck.

image

Huset efter ommålning. Färgen hade inte riktigt torkat än så det ser lite flammigt ut.

Nu väntar vi på en skiss och offert från byggaren. Jag känner pirr i magen. Det ska bli helt underbart att få ett uterum och ordentlig uteplats. Jag har en känsla av att det kommer bli väldigt snyggt tillsammans med huset.

image

Snart har vi ett uterum och en uteplats och slipper gruset.