Dagens.. kanske månadens skratt

augusti 24, 2014 0 av momentsbymary

image

Efter nattens totala breakdown kände jag att jag var tvungen att försöka göra något för att slippa en till sådan natt på raken. Jag klurade på något lugnande som förhoppningsvis kan göra att kroppen slappnar av och kanske till och med får mig dåsig. Då kom jag att tänka på badkaret. Ett varmt bad är ju perfekt, lugnande, avslappnande och lindrar ju faktiskt smärtan från foglossningen under tiden man ligger där i. Förra graviditeten badade jag minst en gång i veckan. Den här har jag inte gjort det, mest för att det varit så varmt i sommar.

Maken tappade upp ett bad och det var helt ljuvligt att lägga sig i det. Efter en lång stund kom han för att hjälpa mig ur. När jag satt där och insåg att det var meningen att denna tunga och osmidiga heffaklump med en väldigt begränsad rörelseförmåga på grund av foglossningen skulle ur badet, över de höga kanterna brast jag i skratt, ett riktigt gapskratt. Hur i hela friden skulle jag ta mig upp? Maken skrattade lika mycket han. Vi kämpade och stretade men jag lyckades inte komma i närheten av att ta mig upp. Till slut hade jag svårt att sansa mig. Jag kunde inte sluta skratta och därför inte samla krafterna att ens försöka ta mig ur. Jag konstaterade att jag skulle få ligga kvar tills jag fött och maken konstaterade att den enda utvägen var att hämta rondellen och öppna badkaret.

Till slut fick vi i alla fall över mig på mage och upp på knä och ur karet. Jag känner mig knappast avslappnad och dåsig men fick i alla fall ett riktigt gott skratt vilket är minst lika bra det.