Chokladrullar

mars 6, 2015 1 av momentsbymary

image

Jag har fått så mycket frågor om hur jag gjorde rullarna som jag använde som dekoration på moussetårtan så jag ska försöka mig på en förklaring.

Jag har valt att rita hur jag gör för det blir klurigt att visa med choklad på ett pedagogiskt sätt.

Till dekorationerna har jag använt blockchoklad för att slippa fundera på temperering mm. Jag har smält den i vattenbad och spritsat med en plastpåse med ett litet hål i.

För att göra dekorationen behövs plast som har ungefär samma styvhet som plasten till overheadmaskiner. (Jag har gjort med bakplåtspapper med men det är bara styvt nog att göra små rullar med tunt spritsad choklad. Jag kommer dock visa på ett papper här för att det ska synas vad som är översida och undersida.

image

På bilderna (1) är den helvita översida och den med text undersida.

Chokladen ska spritsas/ringlas över plasten som klipps i lagom stora bitar. I ena änden ska en bit sparas utan choklad där plasten ska ligga omlott, blid (2).

Spritsa chokladen i ett önskat mönster eller platta försiktigt ut, bild (3). Är chokladen tjock behöver den vila lite så den börjar stelna.  Rulla ihop plasten med chokladen inåt och lägg den omlott där den chokladfria biten är, bild  (4). Tejpa ihop och lägg att stelna. Jag gör det i kylen. Pilla försiktigt bort tejpen och lossa väldigt försiktigt plasten från rullen när chokladen är stel.