Chokladhuset

december 6, 2014 4 av momentsbymary

De som känner mig väl vet att jag är en person som gillar traditioner, i alla fall trevliga sådana. Därför kanske det kan tänkas att jag inte alls skulle bli intresserad av att utmana pepparkakshuset med ett chokladhus som Marabou bestämt sig för att försöka göra. Nu råkar det vara så att visserligen älskar jag mysiga traditioner, MEN jag älskar choklad ännu mer, därför har jag nu under två kvällar suttit och fixat ihop ett chokladhus.

Egentligen är det inte svårt att göra iordning och montera chokladhuset men jag valde ändå att göra det ena kvällen och dekorera andra, mest för att jag helt enkelt inte visste hur jag ville dekorera och behövde lite tid att fundera. Det slutade med att mitt hus blev en kiosk.
image
Att bygga chokladhus är kul, det blir snyggt och jag vet att herrn i familjen kommer kasta sig över det när det ska ätas upp. Det sprider ju inte den där typiska juliga lukten av pepparkaka blandat med kristyr men det doftar gott av choklad och kristyr kanske kommer det bli en ny jullukt här hemma. Jag funderar på att göra ett pepparkakshus också så då kommer jag ju ändå få känna pepparkakslukten, annars kommer den ju ändå komma från pepparkakshjärtana i fönstren.

Jag tror inte att detta är det sista chokladhus jag bygger. Nästa gång ska jag vara modig och köra efter eget huvud och skapa en annan byggnad. Jag skulle dessutom vilja använda vit choklad istället för kristyr. Det skulle ju vara extra kul med choklad rakt igenom. Nu när jag vet hur det fungerar är jag sugen på att prova mer och jag tror att en ny tradition är född i detta hem.

Hur man bygger ett chokladhus kan man läsa mer om <a href="http://www.marabouchokladhus.se/"