Chokladfeber – ljuvligt kladdiga kladdkakemuffins

januari 26, 2015 4 av momentsbymary

image

Viss dagar när man provat allt och inget hjälper, då är det dags att plocka fram chokladen. Ikväll efter några tuffa dagar med sjukdom hos både vuxna och barn, test och trots, dåligt med sömn, migrän och andra tråkigheter var jag bara tvungen att frossa i choklad. Jag bakade helt vanliga men härligt kladdiga kladdkakemuffins. Dessa ska gräddas sådär lagom länge så de är rinniga i mitten och sega runt kanterna. Snabbt, enkelt och jättegott – jo då de funkade även denna gång.

Jag har använt formar i storlek för bullar, de ger lagom stora portioner tycker jag och eftersom muffinsen bildar en skål när de svalnat blir de perfekta att fylla med grädde eller glass. Sen är det bara att plocka fram en sked och njuta.
image

Kladdkakemuffins (10 st)
100 gram smör
2 ägg
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Ställ ugnen på 200 grader.
Smält smöret och ställ att svalna.
Rör ihop övriga ingredienser till en jämn smet. Tillsätt smöret och fyll muffinsformarna till knappa hälften. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. När det blir som lite gräddningsbubblor i smeten ut mot kanterna men mitten ännu inte ser så gräddad ut utan är slät får man muffins som är kladdiga i mitten och sega ut mot kanterna. Låt svalan, servera med glass eller grädde och kanske någon god frukt eller bär.