Barnrumsinredning och barnsängar – nu flyttar vi om

april 14, 2015 0 av momentsbymary

”Barnrummet” är fortfarande båda barnens rum men lilla S sover inne hos oss. Hon är allt för orolig på nätterna för att hon ska sova någon annan stans. Dock har det skett förändringar här hemma. Lilla F har fått en ny säng, en juniorsäng och lilla S har tagit över spjälsängen. De nätter F har sovit i juniorsängen har gått bra och det är så mysigt att höra hans tassande fötter på morgonen när han går in till oss. S sov i spjälsängen första natten i natt och det gick jättebra.

Sängen vi valt till lilla F är en Gulliver från IKEA, vi har valt att ställa den tvärt om hur den ska stå så att det finns skydd hela vägen runt om. Han är nämligen otroligt aktiv i sömnen och nu sover han tryggt. Vi satte till och med upp spjälskydd vilket gjorde sängen väldigt mysig och ombonad att ligga i.

Såhär ser det numera ut i lillans hörna och barnens rum, jag har valt att försöka skriva och länka till flera av de saker som jag får frågor på var de kommer ifrån. Om det är något jag missat så fråga.
15041410 1504149 1504142 150414page2 150414p3
Jag tycker om att lilla S fått en egen hörna som faktiskt är lite ”barnig” Det är ju egentligen bara vimpeln och sängen som gör skillnaden men jag tycker det är alldeles lagom mycket. Vårat sovrum är trångt och det gäller att välja rätt saker. Vimpeln och bäddsetet är från BLISS sthlm och ingår i en av tre ljuvliga serier för barnrum.

15041430 150414page 150414221 15041438 15041419 15041436 15041431
Rummet är inrett saker som jag skaffat sedan i somras. Jag har sakta byggt på det och försökt kombinera olika märken. Tavlorna på väggen är från Formeli. Kuddar med romber, överkast och lådor med romber är köpta på Netto i somras,. De mintgröna hyllorna är av märket Silly U (minns inte var de är köpta men de är inte ovanliga). Det jättefina tornet kommer från litenleker.se och är av märket djeco, ett favoritmärke med underbara leksaker och inredning. Ugglor och gardiner är specialbeställningar från duktiga Cheeky monkey. Nattlampan med uggla är av märket Zazu, ljusslingan kommer från Rusta. Lampan är av märket Sebra, också favoritmärke. Kuddvalen i sängen är från HM och molnet från IKEA. Förvaringsmöbeln som inte är världens snyggaste men däremot enormt praktisk är från IKEA.

Det finns såklart saker att fixa med, framförallt över soffan där det ser lite knasigt ut. Där stod skötbord och byrå tidigare och hyllorna På väggen är anpassad efter det.