Apelsin- och citronkladdkaka

april 15, 2015 0 av momentsbymary

15041213
Jag gjorde en ”man tager vad man haver-kladdkaka” som blev väldigt god. Med syrlig citrus fick den en frisk smak som gjorde att den inte känds så tung. Till kladdkakan använde jag en springform, ca 24 cm i diameter. Kakan serverades med jordgubbar och grädde men passar bra till annan frukt och bär med samt glass.
15041212

1,5 dl smält smör
3 ägg
3,75 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
2,25 dl vetemjöl
0,5 krm salt
skalet av 1 ekologisk citron och skalet av en ekologisk apelsin + 2 msk pressad citron

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en form.
Rör samman alla ingredienser men tillsätt äggen sist. (Obs rör, inte vispa)
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25-35 minuter beroende på hur kladdig den önskas vara. Serveras med fördel rumsvarm.
15041210