ALLA hjärtans dag

februari 14, 2015 0 av momentsbymary

rosor
Jag vakande tidigt imorse, förmodligen ett par eller några timmar före de flesta. Med en liten busig tjej i famnen låg jag och njöt av lugnet inombords och tänkte på vilken tur jag har. Jag är tacksam alla dagar för min familj, men idag på alla hjärtans dag så blir det som en extra påminnelse om hur bra jag har det.

Att få bo i ett hem fyllt av trygghet och kärlek, där vi litar på varandra, kan vara oss själva och veta att vi finns här för varandra är så otroligt mycket värt och knappast någon självklarhet. Vi behöver inte bevisa vår kärlek för hela världen, den finns så självklar mellan oss och det räcker med att vi vet det. En grabb full i trots, en tös full i rastlöshet och många långa nätter utan sömn gör inte så mycket när tryggheten och lugnet ändå finns i familjen. Det sägs ju att man inte kan leva på enbart kärlek, men det tar en såklart långt på vägen.

Att höra min dotters lugna andetag när hon slumrar, att få en kram av sonen, att se min mans leende, det är bland de finaste alla hjärtans dagpresenter jag kan tänka mig. Jag är otroligt lyckligt lottad. Någon gång hörde jag någon säga att kärleken mellan henne och hennes man var hennes största bedrift. Jag förstår vad personen menar, det är förmodligen bland det viktigaste, jag vill dock inte använda ordet bedrift om kärlek. Det låter som att att få kärlek är ett lyckande och skulle på något sätt få utebliven kärlek att vara ett misslyckande. Så är det inte!

Visst kan man arbeta på kärleken om man väl har den, visst kan man låta den leva, ge den näring och se den växa och frodas, men precis som med blommor man vårdar ömt kan den ändå plötsligt eller långsamt dö ut. Det är inget misslyckande, det bara är så. Då när personen står där och har mist de känslor som en gång fanns eller fortfarande har känslorna men de inte längre är besvarade, då hjälper inte klyschor som ”du förtjänar bättre” och ”det kommer fler tåg” för de vet att det hjälper inte hur många tåg som kommer om inte det tåg som passerar först och främst är det rätta och sedan måste det ju stanna och inte bara svischa förbi. Det finns ingen garanti att den där underbara kärleken dyker upp, det enda man kan göra är att hoppas att den gör det, ifall det är det man önskar.

Denna morgon var det de tankarna som flög omkring i mitt huvud. Tankarna om hur lyckligt lottad jag är, först och främst för att jag lever i en ekonomisk och social trygghet med min familj men också att dessutom att ha en grundstomme av kärlek och tillit som är långt ifrån alla förunnat. Jag vet att jag förtjänar det, men det anser jag att i stort sett alla gör även om alla inte har det. För de som inte har den där kärleken i sitt liv och önskar det brukar dagar som dessa vara de värsta. Min kärlek denna ALLA hjärtans dag går därför extra till er alla fina som förhoppningsvis om ni inte idag har den kärlek ni drömmer om kommer ha det i framtiden.

Kram alla fina, var rädda om er själva, om varandra och glöm aldrig att ni är värdefulla.