26 dagar till BF

augusti 7, 2014 0 av momentsbymary

Det har varit tufft senaste dagarna med graviditeten och hur den påverkar min kropp men idag kom Sandra till Karlstad och ryckte ut mig ur huset. Jag tvingade mig upp ur sängen för att få mysa och skratta en stund, det är sådana ljusglimtar som behövs just nu när kroppen mer och mer säger ifrån. Det är ju dessutom väldigt skönt att umgås med någon annan gravid som fattar hur läget är med en själv, man behöver inte förklara sig så mycket.
image
Strumpor med halkskydd. Kan inte låta bli att fundera på hurdan lillasyster kommer bli. Filuren ställde sig mot möbler före sin sexmånadersdag, gick på sin åttamånadersdag och när han blev nio månader hade han slutat krypa helt. I hemlighet håller jag tummarna för ett lite mer sansat lillasyskon.

Även om min ”utflykt” handlade om 300 meter till bussen, några hundra meter på stan (med fikapaus) och 300 meter hem var jag helt slut efteråt men mådde tack och lov så mycket bättre i humöret. Det känns så skumt att jag som gjort saker som cyklat Vätternrundan skidat Vasaloppet, sprungit Lidingöloppet och simmat Vansbrosimningen inte ens klarar några hundra meter promenad och ett par timmar hemifrån utan att behöva ligga i sängen ett halv dag efteråt för att vila.

Jag blev gladare i alla fall och jag lyckades få till lite shopping, viket jag kan tacka Sandra för. Det är när hon är med som jag lyckas köpa något till den lilla. Nu fanns det lite andra saker som hon tyckte att jag också borde ta tag i snarast så när kroppen tillåter är det väl dags att sätta igång med de förberedelserna också. Det är tydligen bara 26 dagar till BF.
image
En liten plasgrej för mig, en otroligt rolig leksak för Filuren.

Med den energi jag samlat på mig under en rolig och mysig förmiddag och en eftermiddag med vila i sängen lyckades jag orka att hänga med Filuren sista timmen av hans dag. Han drog iväg till lekparken med mig där han stolt gick upp för trappan själv och svischade ner för rutschkanan. Min lilla kille har blivit så stor! Vi busade en hel del, han var på toppenhumör och gapskrattade sprudlande ända till han somnade och allt som varit tungt de senaste dagarna kändes plötsligt som bortblåst.

Med ett stort fruktfat framför mig ska jag lägga mig och mysa i soffan nu, kanske se en film, ringa en vän eller bara ligga och fundera. Det här har varit en bra dag, bättre än de flesta på slutet.