23 dagar till BF och viktig planering

augusti 10, 2014 1 av momentsbymary

image

Beräknad gräddningstid som är kvar på bullen i magen är 23 dagar, strax 22. Jag kan med stolthet berätta att jag har gjort framsteg på förberedelsefronten senaste dagarna.

I frysboxen (ja jag har frysbox, är man som en tant i sinnet och bor i hus har man frysbox) ligger numera bullar att bjuda besökare på. Där finns också små cheesecakes och köttfärssås. Babyskyddet har flyttat från källaren till garaget (så nån gång hamnar det i bilen förmodligen). Lite fler skåp har blivit rensade här hemma och jag hade plockat ihop hygienartiklar till förlossningsväskan (men nu är de spårlöst försvunna).

En livsviktig förberedelsedetalj som jag verkligen uppskattar att vi fixat i helgen är att ha köpt och hängt upp en gardin i köksfönstret. Nu kan jag gå omkring i slappa kläder mitt i natten med bebisen utan att grannen ser. Det känns väldigt bra. Kanske det viktigaste vi hade att förbereda när jag tänker närmre på det.

Den här veckan hade jag tänkt att vi skulle renovera klart hallen om Filurens inskolning går som planerat. Han ska nämligen vara på förskolan utan oss. Hallrenovering känns också som ett självklart inslag i ”viktiga saker att fixa innan bebisen kommer”.

Jag håller på med en lista på övriga saker som behöver fixas. Det är bara så märkligt att den försvinner hela tiden. Det man inte hunnit tidigare får man helt enkelt fixa mellan värkarna. Då ska man ju passa på för när det gör så ont märks inte ens foglossningen. Jag talar av erfarenhet.