Tack för att ni finns

oktober 29, 2014 0 av momentsbymary

För ett par veckor sedan vann jag en underbar tavla från egoFIN. Jag vann den inte till mig utan till någon eller snarare några andra. Jag brukar sällan delta i tävlingar på internet men när jag såg tavlan kände jag att den verkligen skulle passa på ett väldigt speciellt ställe, öppna förskolan på Västerstrandskyrkan.
image
Tavlan som i mina ögon representerar allas lika värde och att alla är vackra oavsett ursprung tycker jag passar perfekt på öppna förskolan, eller egentligen hela kyrkan. Här har vi alltid välkomnats med öppna armar och det upplever jag att alla som kommer dit gör, inte bara av pedagogerna på öppna förskolan utan även av övrig personal i kyrkan. Alla barn som kommer dit behandlas som viktiga och värdefulla varelser och det gör även vi föräldrar.

För oss har öppna förskolan varit en räddning många gånger. Tuffa dagar när Filuren varit arg och rastlös och jag känt mig helt knäckt har han kommit dit och blivit glad och charmig. Vi som föräldrar har blivit stärkta i att se hur han levt ut där och även stärkta av hur vi blir bemötta av personalen. Det har varit en plats för vila och att samla nya krafter. Jag har faktiskt sagt att utan öppna förskolan skulle Filuren aldrig fått något syskon, och det menar jag. Utan den fristaden under den tuffa period i Filurens utveckling som förskolan gett hade vi aldrig känt att vi haft ork för ett barn till. Syskon hade han väl kanske fått men det hade förmodligen dröjt.

Under min graviditet som kändes otroligt lång och tuff har jag fått ett enormt stöd, små saker – men som varit väldigt betydelsefulla för mig. Jag har fått hjälp med koll på Filuren när jag varit tvungen att springa på toa och kräkas, jag har fått hjälp med att få honom buren i trappor till lunch och fika, jag har till och med fått möjligheten att gå och vila medan Filuren varit under uppsikt av den underbara personalen och framförallt har jag funnit stort stöd i små samtal med personal men andra föräldrar som varit där. Det har funnits en skön gemenskap och jag har sluppit bita ihop och kämpa, jag har tillåtit mig ta emot hjälp som tex med att bära lilla herrn i trappor.

När jag tänker på öppna förskolan och dess verksamhet blir jag så otroligt lycklig. Det finns något där som ger mig en tro på människan, nämligen att man gör mer för sina medmänniskor än vad som krävs, man ger det lilla extra och till och med mer därtill. Det är fantastiskt härligt att se det och få uppleva det och självklart inspirerar det mig till att själv göra mer för andra än det man kan förvänta sig. Därför var det med stor glädje jag idag lämnade över tavlan och jag hoppas att de den är tillägnad ska påminnas om att de är uppskattade och gör skillnad.