Filurens snabba födelsedagstårta

juli 30, 2014 2 av momentsbymary

image

När Filuren skulle fylla ett var jag mitt i en ”spy mycket och vara genomtrött-period” av min graviditet. Vi hade två mindre firanden under dagen med min och makens familj. Jag hade sagt att jag absolut inte skulle baka något för jag ville inte ha någon press på mig själv när jag mådde som jag gjorde.

Tre dagar innan födelsedagen blev jag jättesugen på att baka och vips satte jag igång med småkakor. Kvällen innan fick jag för mig att baka tårtor också. De gick väldigt snabbt att göra och funkar att röra ihop samma dag om man vill. Enkla, snabba men goda helt enkelt.

Här kommer ett recept på den ena.

Filurens snabba tårta med jordgubbar och nutella
Bottnarna var gjorda enligt principen ”tre lika delar” googla det så ser du vilken mängd ägg du behöver till din storlek på anslag. Jag hade 1/3 kakao i mjölglaset.

Fyllning 1
1,5 dl fast jordgubbssylt (gärna lättsockrad)
2 dl grädde
2 msk citronsaft om sylten inte är lättsockrad

Passera jordgubbssylten genom en sil eller mixa den, blanda i eventuell citronsaft. Vispa grädden och blanda med sylten. Blandningen kan behövas vispas lite mer om den bir lös.

Fyllning 2
1,5 dl nutella
2 dl grädde

Vispa grädden och rör ihop den med nutellan

Frosting
3 dl grädde
1 knivsudd bakpulver
200 gram Phiadelphiaost
0,5 dl fast jordgubbssylt (passerad eller mixad så det inte finns några bitar i den)
2 dl flrsocker

Vispa grädde och bakpulver hårt. Rör ner philadelphiaost och florsocker tills allt är ordenligt blandat rör då försiktigt ner sylten.
_______

Skär bottnarna i tre lager, fyll dem, garnera med frosting och färska bär.