Varm fruktsallad – perfekt vintermellis

februari 2, 2015 0 av momentsbymary

image

Tut tut i backen… Åh vad jag älskar snö och riktigt vinter. Jag skulle kunna vara ute och busa mest hela dagarna men när jag väl kommer in blir jag ofta frusen. Här kommer ett förslag på nyttig och god mellis som är friskt och gott men värmer skönt. Den helt vanliga fruktsalladen i värmd variant. Värmen gör något med smakerna, de likosm växer. Gör iordning fruktsalladen innan ni går ut och när ni kommer in fixar ni klart den på en minut.

Gör en fruktsallad så som du brukar, i denna variant passar frukt som mango, ananas och persimon extra bra medan frysta bär ska undvikas. Jag hade banan, äpple, päron, apelsin, ananas, persimon, mango, kiwi och jordgubbe den här gången. Lägg en liten klick smör i en het stekpanna, stek sedan snabbt på fruktsalladen ca en minut och häll sedan upp i serveringsskålar. Den ska bli varm men inte ”tillagad”

Vill man ha en lite roligare men kanske vuxnare smak skvätter man på lite fruktig vinäger som tex persikovinäger under stekningen. Lite sirap eller honung kan även ringlas på för den som vill ha något sött.

Fruktsalladen är god som den är men den kan toppas medhackade nötter eller riven vit choklad och till den kan man servera kvarg, keso, grädde eller glass.