Vänner och kärlek

januari 19, 2015 0 av momentsbymary

Jag är så tacksam över de fina människor jag har i mitt liv, familj, vänner och bekanta. Just nu, senaste dryga året har jag verkligen njutit av hur jag har det och då har jag ändå fått så många nya viktiga människor i mitt liv alldeles nyligen. Det är svårt att förstå den lyx jag lever i när det gäller människor att tycka om, det har inte alltid varit såhär. I perioder har vänner kommit och gått, framförallt har många nära flyttat från mig, lämnat Karlstad och tagit en bit av mitt hjärta med sig. Numera lever vi i den otroliga friheten att kunna ha kontakt med varnadra dagligen över internet, tänk vilken gåva.

Jag skulle ljuga om jag skrev att jag aldrig känner mig ensam. Det händer självklart då och då, när jag är extra trött, när saker är tunga och jag gömmer mig bakom de tjocka betongväggarna till huset, men ensamhetskänslorna beror ju bara på att jag inte delar med mig, inte säger – krama om mig, för hade jag sagt det hade kramen självklart kommit. Jag tror att vi alla, eller i stort sett alla, blir sådär svaga ibland, känner att vi krymper, nästan inte finns. Jag har svårt att påminna mig själv om att jag visst finns då, men jag har turen att ha andra som påminner åt mig många gånger.

Det är nog så att jag är en ganska stark person i många lägen, men även den starkaste kan vara svag i bland och för mig är det framförallt i de perioder då nätterna innehåller någon enstaka timma sömn. Jag märker att jag fortsätter klara det jag måste, klarar dagarna med barnen, kan till och med skratta med dom men däremot faller jag ihop inför mig själv och mina känslor för mig själv påverkas, jag falnar, jag krymper, jag tror jag ska försvinna. Det är svårt att räcka till för andra då, när man inte ens räcker för sig själv. Det är då jag måste lära mig att inse att det är okej att inte räcka till, att jag måste komma först… eller först efter barnen.

Men de flesta dagarna känner jag mig omgiven av kärlek, det inspirerar mig att ge kärlek tillbaka. Jag tror stenhårt på att godhet smittar, att det sprider sig och att man bör ta tillvara på den egenskapen. Det är ni som ger mig kärlek som gör mig kärleksfull, tack!