Utflyktsmål i Värmland – Tossebergsklätten

juni 8, 2017 0 av momentsbymary

Tossebergsklätten, en hög och spetsig bergstopp vid sidan av Fryken var platsen där jag i årskurs tre för första gången i livet upplevde svindel. Efter den dagen har jag knappt vågat så på en stol. I tisdags var det dags för mig att möta min rädsla, och förhoppningsvis få njuta av utsikten över värmländska ängar, skogar och Frykens vatten.

Solen sken och det var varmt om än lite blåsigt och barnen tyckte att det var spännande att åka med bilen uppför den kurviga vägen som sägs vara Sveriges brantaste asfalterade väg. Jag själv var både spänd på om jag skulle klara av att ta mig upp i tornet eller inte och om jag skulle kunna njuta av utsikten. Nu kan jag avslöja att även feglortar får en underbar utsikt där 343 meter ovanför havet, man behöver inte gå upp i tornet. Dessutom är det verkligen vacker natur uppe på toppen och jag tycker att man ska passa på att göra ett besök på Tossebergsklätten om man har vägarna förbi.

Vi tog oss upp i toppen av utsiktstornet alla fyra och jag var till min förvåning inte minsta höjdrädd. Något måste ha hänt för jag har varit uppe i både ett fågeltorn, ett klättertorn och utsiktstornet på Tossebergsklätten utan att tycka att det är jobbigt. Kan svindel plötsligt bara försvinna efter sisådär 28 år? Jag njöt verkligen av vyerna och det slog mig att jag lyckades besöka en väldigt speciell plats en lagom varm och solig dag, när naturen är som allra vackrast. Vilken otrolig tur!

Vi avslutade besöket med att köpa glass och äta den i solen med den slående utsikten. Det kändes verkligen lyxigt.

Vill du besöka Tossebergsklätten kan du läsa mer här.