Tävling – vinn en Julle från Filur Design

november 17, 2014 16 av momentsbymary

När jag var på Loppieventet Babylove i höstas stötte jag på Filur design för första gången. Jag blev såklart intresserad av att se vad som fanns bakom namnet, då vi brukar kalla vår son Filuren och det har blivit ett väldigt betydelsefullt ord för oss. Det visade sig att när jag träffade den varma härliga kvinnan bakom Filur design och såg produkterna och fick höra historien bakom Jullarna blev jag väldigt glad. Filur design står för mig för färgsprakande barnprodukter som har ett viktigt budskap med mycket hjärta bakom.

Holfridur ”Frida” Hardardottir har skapat de sju Jullarna som är ett gäng isländska sagoväsen. Jullarna står för olika styrkor: vänskap, kraft, mod, passion, trygghet, vilja och kärlek. Helt klart styrkor som både barn och vuxna behöver. Förutom att Jullarna är härligt färggranna och har ett betydelsefullt budskap har de även använts i ett i mina ögon viktigt sammanhang, nämligen forskning om sensivitetsdockor för barn med diagnos inom autismspektrumet.

minifilurVår lilla tjej gosandes med kraftens Julle och invirad i filt från Filur design

Nu kommer snart Jularna dyka upp i bokform vilket jag tycker är spännande. Först ut är Elska, kärlekens Julle. Boken ”Kaninis försvinner” beskrivs som en spännande och varm berättelse för barn mellan 3-9 år och som illustratör har Frida tagit Emmalill Frank som hjälp. Boken kommer att tryckas i början av nästa år och vill man få hem ett exemplar på direkten när den trycks kan de förhandsbokas via Filur design. Vår Filur struntar i att han bara kommer fylla 2 år nästa gång och har önskat sig boken av sin mamma i present.

tjuvtitt i bokenSmygtitt på en av Emmalill Franks illustrationer ur boken

Till er som tänkt besöka barnmässan i Karlstad i mars vill jag tipsa om att filur design kommer dit, ta en sväng förbi denna färgsprakande monter. Det kommer jag göra!

elska 

Elska – kärlekens Julle

Nu har två av er läsare chansen att vinna Elska, kärlekens Julle, som kommer finnas med i boken ”Kaninis försvinner”. För att delta i tävlingen vill jag att du kommeterar detta inlägg och berättar vem du vill ge kärlekens Julle och varför. Tävlingen pågår till söndag 23/11 kl 20.00.