Tankar om bloggen

juni 23, 2014 2 av momentsbymary

image
Ikväll äter jag jordgubbar och funderar här i lugnet i stugan. Många tankar kretsar såklart kring framtiden och vad som komma skall när vi blir fyra i familjen. Just nu rör ändå de flesta tankarna de senaste månaderna och framförallt de senaste veckorna.

När jag startade den här bloggen hade jag inte någon riktig tanke kring vad jag ville att den skulle handla om. Jag började skriva då jag kände att det började bli för jobbigt med graviditeten, jag kunde inte röra mig, ta mig hemifrån och blev som fånge i min egen kropp och ganska så deppig. Bloggen blev ett slags skapande och en hobby, något som gav mig mening kvällar av illamående och smärta.

Jag kan såhär en dryg månad eller kanske två senare konstatera att det varit bra för mig att skriva och ha något att göra. Jag mår bättre. Jag startade inte bloggen för att få läsare men jag inser nu att jag tycker att det är rätt skoj att folk läser. Vissa läsare har skickat meddelanden, andra börjat följa mig på instagram och även mailat. Plötsligt ”träffar” jag nya människor. Förra veckan hade bloggen 1300 besökare ungefär, jag vet att det betyder att jag har en liten blogg men för mig är det massa människor och otroligt roligt med alla som ändå verkar gilla mina kakor, min mat eller mitt vardagsprat.

Bloggen har handlat mycket om bakning och det har nog blivit så då det är något jag tycker väldigt mycket om. Bakningen är också en slags terapi när huvudet behöver rensas. Det roligt med uppskattande kommentarer och jag inser hur bra det är med bloggen för jag har äntligen kommit på att jag borde skriva ner recept jag provar eller improviserar ihop. Nu får jag mina recept sparade på en och samma plats, recept jag annars skulle glömma bort.

Jag är väldigt glad för att jag började skriva och jag tror att det är något jag kommer att fortsätta med ett bra tag framöver.