Tack för en underbar start!

september 22, 2014 1 av momentsbymary

Jag skulle vilja berätta så mycket om mina tankar kring allt som händer i livet just nu men tiden räcker inte till då jag vill njuta av mina barn, träffa alla fantastiska människor som vill gratulera oss och bara vila ut efter graviditeten.
image

Dock kan jag kortfattat berätta om de första dagarna som tvåbarnsmamma. Det är underbart och tufft samtidigt. Allt har gått så mycket lättare än vad jag trott, men självklart är det inte enkelt och lugnt hela tiden. Jag känner mig knappast utvilad men är mycket piggare än jag varit som gravid. Filuren håller på att få massa tänder vilket är jobbigt för honom. Han har matvägrat och sovit oroligt. Jag tycker så synd om honom. Lillan är väldigt mycket lugnare än jag föreställt mig men behöver mycket närhet och värme. Ibland vill hon ligga och äta i timmar. Det är mysigt och så länge maken är hemma från jobbet är det ju heller inte ett problem.

Första dagarna efter förlossningen var foglossningen hemsk och jag grät (precis som under hela graviditeten) för att jag inte kunde umgås med Filuren som jag ville. Nu i ett par dagar har det känts bättre och jag vet, jag måste ta det försiktigt och inte fresta på kroppen, men det är otroligt skönt att inte varje rörelse är så smärtsam att jag tror att jag ska gå sönder.

Kort sagt har den första tiden varit mysig och härlig trots att jag var slutkörd efter graviditeten. Jag känner en enorm kärlek till min familj men också till alla fina människor omkring oss. Det finns så många som hjälpt mig genom graviditeten och som gratulerat nu när Sanna är hos oss.
Det finns inget i världen som är så vackert som att älska, att vilja ge av sig själv och känna att man får något bara av att just ge. Men det känns precis lika vackert att bli älskad och att få utan kravet att ge. Jag har aldrig upplevt så mycket kärlek som jag gjort de senaste månaderna. Människor omkring mig, min familj, vänner, bekanta och även människor jag aldrig träffat har stöttat, peppat, gett mig styrka och kärlek. Det hjälpte mig att orka vidare genom den riktigt tuffa tiden. Men det hjälper mig också nu att ha styrka i den nya situationen som tvåbarnsmamma.

Kärleken jag fått kan jag nu skänka vidare till mina barn. Självklart skulle jag vilja tacka er alla, få alla att veta hur otroligt mycket ni betyder men jag tror varken att det finns ord eller handling som räcker till att visa det. Jag vill bara att ni ska veta att den styrkan jag fått tidigare idag förs vidare i form av kärlek till mina barn. Varje litet peppande ord har varit otroligt betydelsefullt och jag uppskattar det verkligen. Tack!