Svensson goes halloween

oktober 24, 2014 0 av momentsbymary

Ganska många svenskar ser halloween som en amerikansk högtid som inte bör firas i sverige. Många menar att anledningen till att vi plötsligt uppmärksammar den är för att handeln vill ha högre omsättning. Eventuellt kan några sådana tankar ha passerat min hjärna med men i år blir det andra bullar.

Nej, jag tänker inte klä ut mig och jag kommer inte köpa en massa grejer men under kommande vecka kommer jag söka inspiration till matlagning och bakning i halloweentemat. Halloween kommer alltså inte vara en anledning till att köpa fullständigt onödiga saker utan en inspiration till skapande i köket. Barnen är ju allt för små för att uppskatta halloween så i år är det bara för min skull!

Som en mjukstart har jag släppt in en gnutta halloween i Svenssons typiska fredagsmys tacos. Antingen ser man det som ett försiktigt steg, Svensson får ha kvar sitt fredagsmys eller så är det ett övertramp, jag har halloweenskändat den ytters viktiga Svenssontraditionen.

Nu kör vi en vecka i halloweenanda.

image

Köttfärsfylld paprika med pumpastyle  (orange var tyvärr slutsåld). Spökchips med hjälp av lite mörk sås och den heta såsen är nog liiite mer blodröd än vanligt.