Susanna i Ghana

mars 29, 2015 0 av momentsbymary

Barnmässan är slut för detta år och när klockan slagit halv fem och utställarna började packa ihop gick jag och pratade med ”Susanna i Ghana”, eller pratade, jag tackade nog mest för att människor som hon finns, för att hon finns, för att hon gör det hon gör.

Vem är då denna Susanna? Jo, det är tjejen som står bakom årets fantastiska välgörenhetsmål som barnmässan har haft. Susanna byggde upp och driver ett barnhem i Ghana och när jag har läst hennes texter och sett hennes bilder har orden gått rakt in i hjärtat, hon brinner för det hon gör och hon gör det med kärlek. Dessa barn må vara utan föräldrar men de är inte utan någon som älskar dom.

Att få träffa denna fantastiska tjej, att få ge henne en kram och tacka för att hon finns, det gjorde mig lycklig. Jag vart så rörd vid tanken på vilket jobb hon gör, den skillnad i livet hon gör för barnen och det blev så uppenbart och verkligt när hon stod där framför mig att tårarna kom.

Under barnmässan har insamling till välgörenhetsmålet skett på olika sätt och tillsammans verkar det var runt 85.000 kr som samlats in. Jag såg i Susannas ögon hur mycket det betydde. Alla ni som bidragit har varit med och gjort något stort, ni har varit delaktiga i att göra skillnad för barnen i deras liv framöver.

Eftersom jag är för trött för att kolla bilder, skriva inlägg och framförallt för trött för att känna efter väljer jag att skriva om mässan en annan dag. Ikväll ville jag bara berätta om Susanna, för det är taken på människor som hon som gör att jag själv vill dela med mig av min kärlek. Det är med den tanken jag går och lägger mig och ser fram mot en ny vecka och förhoppningsvis kommer jag få ordning på det kaos av känslor och intryck som jag har i kroppen nu.

Kram på er!