Smördegsinbakad kyckling med massa mums

oktober 3, 2014 0 av momentsbymary

Det var länge sedan jag gjorde denna rätt trots att den är en av mina favoriter men igår passade jag på att laga den då jag ville ha något extra gott för att fira att vi faktiskt varit föräldrar i 1,5 år.
image

Smördegsinbakad kyckling
Kycklingfilé (1 per portion)
Salt
Smördegsplattor (1 per portion)
1 ägg

(Till 4 filéer)
100 gram Champinjoner
5 msk Pesto
6-8 soltorkade tomater
Salt
Peppar

Brieost 2 skivor/filé

Sätt ugnen på 200 grader.
Koka kycklingen i saltat vatten (eller med kyckling/hönsbuljong) tills kycklingen är genomkokt. Lägg filéerna att svalna och rinna av.

Skiva champinjoner och grovhacka soltorkade tomater och stek upp i en stekpanna. Rör ner peston och stek upp snabbt. Salta och peppra och ta av från värmen.

Kavla ut Smördegsplattorna så att de blir lagom stora att rymma en filé samt fyllning. Lägg två skivor brieost i mitten av en platta. Klicka på lite champijonröra på brieosten och lägg därefter på en Kycklingfilé. Vik in hörnen och forma ett knyte. Kläm ihop kanterna och se till att de är väl förslutna. Lägg knytena på en plåt med kanterna ner. Pensla med ägg och grädda knytena mitt i ugnen ca 20 minuter till dess att degen är gyllebrun. Gör i ordning tillbehören under tiden, förslagsvis en god sallad och kall sås.