I skogen där lugnet bor

augusti 16, 2017 0 av momentsbymary


Ett inlägg i samarbete med Tuxer.

Semestern är slut sedan ett par veckor och vi kastades in i vardagen. Augusti innebär otroligt mycket jobb för mig, både med mina vanliga jobb och fotograferingar. Skillnaden mellan semester och den vardag vi nu befinner oss i är stor och mitt i det höga tempot är det viktigt att få tid att andas, slappna av och njuta av familjen.

I söndags, efter att jag kommit hem från en jobbresa till Norrland och innan jag gav mig iväg och fotograferade fick jag och barnen lite härlig kvalitetstid i skogen. Vi pratade om växter och bär, letade svamp och fikade på en riktigt mysig plats. Det var mysigt och kanske lite extra mysigt eftersom ett lätt regn föll till och från. Äntligen fick vi tillfälle att använda våra snygga regnställ från Tuxer. De har inte blivit särskilt hårt testade på grund av den torra sommaren.

I skogen finns verkligen lugnet, hur busiga vi än är när vi är ute blir jag lugn inombords på ett skönt sätt. Det är till skogen eller vattnet jag går för att finna energi när den tryter, lugn när hjärnan går på högvarv och de gånger jag behövt påminna mig själv om livets värden är det ut i naturen jag begett mig.

Tips på mysiga stunder i skogen:
– Plocka bär eller svamp
– Leta skatter
– Leta spår efter djur
– Ta en fika eller fruktstund
– Berätta sagor om platserna ni passerar
– Leta efter tomtar och troll
– Bygg en koja
– Upptäck olika sorters blommor
– Krama ett träd
– Lyssna efter spännande ljud

Ta gärna med en påse för att plocka upp spår efter människor. Tillsammans kan vi göra vår vackra natur fri från skräp.