Skara sommarland – en underbar dag

augusti 21, 2016 0 av momentsbymary

Vi vaknade tidigt imorse, självklart med hjälp av vår treåring som gärna vill gå upp klockan sex. Ute var det ljust och soligt och jag insåg att väderleksrapporten ljugit ännu en gång. Det som tidigare visats som ösregn hela dagen verkade nu bli en dag med idel solsken.

Vi försökte få den busiga treåringen att vila i vår säng åtminstone till klockan sju. När vi låg där och småpratade fick jag ett sug på att hitta på nåt extra denna bonusdag med sol. Jag kom på att vi pratat om att åka till något tivoli eller upplevelsepark i början av sommaren men det blev aldrig av. Kanske var detta rätt dag. 

Valet stod mellan Tysenfryd och Skara sommarland. Skara ligger något närmre men kostar mer eftersom man med Coopkort har jättebra erbjudande på Tusenfryd. Valet föll ändå på Skara sommarland eftersom jag vet att de har mycket som passar så små barn som våra och att jag misstänkte att deras vattenland skulle passa barnen perfekt. 

Strax efter klockan  åtta satt vi inpackade i bilen och lämnade Karlstad. Barnen var taggade och det var vi vuxna med. Skulle ungarnas humör och ork vara med skulle denna dag kunna bli underbar… Ja om humöret inte var med skulle det bli allt annat, men det försökte vi inte tänka på.

Vi anlände till Skara strax efter tio efter en bilresa som gått helt ok trots rastlösa barn. Det var skönt men fortfarande lite svalt eftersom marken var fuktig efter nattens regnande. 

Vårt besök inleddes på tivolit. För storebror som är längre än en meter fanns mycket att göra, lillan som är under 90 cm hade färre saker att välja på men hon verkade inte lida av det. Bäst denna förmiddag tyckte storebror att valen som man blev genomblöt av var och såklart berg- och  dalbanan. 

Vi jobbade oss inåt bland allt roligt som fanns att göra, testade minikaruseller, bilar, lekte i lekparker och upptäckte allt roligt som fanns att göra. Dessvärre hinner man inte allt på en dag och barnen fick styra våra aktiviteter. 

Vi åt texmexbuffé till lunch och barnen verkade gilla det. Det är inte alltid så självklart att dom godkänner mat. Efter det svidade vi om och intog vattenlandet. Wow säger jag och längtar till att barnen blir äldre så vi kan busa loss fullt ut. Det finns verkligen saker för alla åldrar där. 

Vi tänkte att barnen kanske ville vila en stund och medan jag promenerade med vagnen testade pappan nån lite mer fartfylld attraktion. Sedan fick barnen även vila på det lugna tåget som går genom sommarlandet. 

Vi avslutade en härlig dag på Skara sommarland med mer tivoli, popcorn och skratt. Barnen var glada, vi testade alla karuseller och när klockan passerat 16 kände vi oss väldigt nöjda hela familjen. Vi gick till bilen och efter 1 minuts färd sov båda barnen. De var slitna vilket inte var konstigt. Min impuls att åka till Skara sommarland visade sig riktigt bra. Vi har haft en toppendag med perfekt väder och barnen som varit lite ettriga på slutet har bara varit glada och busiga. Tack för denna dag, kanske sommarens bästa.