Sexmånaderskontroll, bebismat och klämpåsar

mars 18, 2015 0 av momentsbymary

Idag har vi varit på sexmånaderskontroll med lilla S. Hon följer sina kurvor perfekt och allt verkar bra.
image
Mammas stora tjej. 67 cm och drygt 7,2 kg.

Vi fick frågan hur vi gjort med maten och jag berättade att vi börjat med större portioner gröt morgon och kväll men att det går lite långsammare med maten på dagen. Där behöver vi gå varligare fram än med gröten för lillan är lite mer skeptisk till dessa smaker och koncistenser. Att pressa ett barn (eller mina, alla är såklart inte lika) att äta ger sällan bra resultat utan leder till mer låsning. Det får gå i lillans takt helt enkelt.

Jag tycker att det är roligt att laga mat, just nu kör vi mycket enkla puréer med rena smaker. Rotfrukter med någon krydda känns klassiskt och enkelt, snart ska jag köpa fryst ekologisk majs och även ärtor att göra puré på, det älskade Filip som liten. Att koka delar av det vi andra äter i en liten kastrull bredvid är ju oftast enkelt.

Ibland är vi ute i farten, vi har rätt mycket tider att passa. Tack vare en produkt som revolutionerade mitt mammaliv när F var mindre, den återvinningsbara klämpåsen, kan vi lätt få med lillans mat och med en liten sked som fästs på påsen blir det hela kanonbra. Jag trycker bara ut puren eller gröten och matar. Skeden går även att sätta på klämpåsar med köpt mat.
image

Med så många liter fruktpuré och smoothies som Filip ätit i sitt liv som jag gjort hemma betalar sig sådana produkter många gånger om och gör vårt liv så mycket lättare. Påsar, skedar och även munstycken som gör att barn inte kan klämma ut innehållet över hela sig finns att köpa på squeezme.se