Sex månader av kärlek

mars 12, 2015 1 av momentsbymary

image

Idag blir Sanna-sunshine 6 månader. Jag kan inte förstå att hon redan är ett halvår samtidigt förstår jag inte att det fanns ett liv utan henne.

Just nu passar smeknamnet sunshine perfekt på henne, hon är på ett väldigt bra humör om dagarna och är lätt att locka till skratt. Nu börjar hon också visa mer av sin personlighet men jag kan erkänna att det är som att vi känner henne mycket sämre än vad vi gjorde med storebror i samma ålder. Man skulle ju kunna tro att det har att göra med att vi inte hinner ge henne så mycket uppmärksamhet men det handlar nog framförallt om att hennes bror var något av en utmaning varje dag, hela tiden. Att försöka knäcka hans koder, att lista ut varför han protesterade och hur vi skulle göra för att ge honom vad han önskade och behövde det gjorde ju att vi också lärde känna honom mer. Han mycket tidigare i utvecklingen och hade visat mer av vem han är, Sanna har helt enkelt inte hunnit dit än. Men jag lovar, jag ser verkligen fram emot att lära känna henne. Jag är sådär nyfiken att det pirrar i kroppen när jag tänker på att vi snart kommer få veta mer och mer om vem hon egentligen är.
image

Sanna är inte någon tjej som har bråttom så som sin bror. Hon gillar att ligga på mage, vänder sig oftare dit än till rygg. Hon sparkar och stånkar och snurrar som en kompassnål men hon tar sig inga längre sträckor på golvet. Ibland lämnar jag henne och hittar henne några meter bort en stund senare men jag vet inte hur det gått till. Hennes bror kröp ju runt, reste sig mot möbler och satte sig själv vid samma ålder. Något hon knäcker honom med med hästlängder är däremot att sitta. Denna lilla docka kan sitta still på golvet, det kunde inte hennes bror förrän helt nyligen.

Ibland glömmer jag nästan att hon är med, hon sitter så nöjd i babyskyddet eller vagnen, hon gör inte allt för att röra sig åt alla håll, hon bara sitter där. Jag minns att vi såg andras barn göra det och tyckte att de verkade konstiga, fanns det verkligen barn som inte protesterade mot allt stillasittande? Nu har vi en sån liten dam själva. Så länge det rör sig sitter hon nöjd. Hon vill att saker ska hända men hon måste inte vara den som rör på sig, det räcker med att någon förflyttar henne.

Vi har gett smaksensationer den senaste tiden till lillan men börjat öka mängden mat nu. Hon är så härlig, bara gapar och sväljer gröten. Jag är överraskad över att det går så lätt och det ska bli kul att laga mat åt henne. Nu ska det börjas experimentera i köket igen och kanske är denna bebis mer tacksam att göra det till.
image
image
image

I förrgår fick lillan ett nytt fritidsintresse, att gunga. Med sin fluffiga overall satt hon bra i gungan och hon älskar det. Hon skrattade och skrek av glädje så att hon blev tårögd. Jag älskar att hon har så starka känslouttryck, hon är en lugn tjej men absolut inte menlös.

Vad jag vet är att jag blev förälskad i denna lilla tjej i samma stund jag kände hennes hud mot min. Hon är den finaste lilla tjej jag vet och helt underbar.
image